6 tips for vedlikehold av WordPress

av | 22 jun 2024

Det er ingen hemmelighet at WordPress er en av de mest populære plattformene for å bygge og administrere nettsider. Men for å få mest mulig ut av siden din, er det viktig å utføre vedlikehold av WordPress.

I denne artikkelen deler vi 6 viktige tips for å holde WordPress-siden din i toppform. Du vil lære hvordan du optimaliserer hastigheten, administrerer sikkerheten og opprettholder en stabil og pålitelig nettside.

 

Hva er WordPress og hvorfor er det viktig å vedlikeholde det?

WordPress er et åpen kildekode CMS (Content Management System) som brukes av millioner av nettsteder over hele verden. Den er kjent for sin brukervennlighet, fleksibilitet og brede utvalg av temaer og utvidelser. Ved vedlikehold av WordPress regelmessig, kan du sikre at det kjører jevnt, er sikkert og gir en optimal brukeropplevelse. Vår nettside er faktisk bygd på WordPress.

 

Fordelene med vedlikhold av WordPress

Regelmessig vedlikehold av WordPress din har mange fordeler. For det første bidrar det til å forbedre sikkerheten ved å eliminere sårbarheter og holde alle plugins (utvidelser) og temaer oppdatert. Det hjelper også med å optimalisere nettstedets ytelse ved å fjerne unødvendig kode og søppel. I tillegg lar den deg dra nytte av de nyeste funksjonene og forbedringene som WordPress-oppdateringer tilbyr.

 

1. Sikkerhetstiltak for å beskytte WordPress-siden din

Et av de første trinnene du bør ta for å beskytte WordPress-siden din er å bruke en sterk passordpolicy. Bruk unike og komplekse passord for både WordPress-administratorkontoen din og FTP-tilgang. Og helst ikke samme passord på begge. Du bør også begrense antall påloggingsforsøk ved å bruke en plugin som f.eks «Limit Login Attempts Reloaded«.

limit loggin attempts

 

2. Oppdater WordPress og dets utvidelser regelmessig

En av de viktigste aspektene ved vedlikehold av WordPress er regelmessig oppdatering av både WordPress-kjernen og plugins (utvidelser). WordPress og plugin-utviklere slipper regelmessig oppdateringer som inkluderer nye funksjoner, ytelsesforbedringer og viktigst av alt – sikkerhetsrettinger. Ved å holde WordPress-nettstedet ditt oppdatert kan du eliminere sårbarheter og sikkerhetsrisikoer.

For å oppdatere WordPress kan du gå til «Oppdateringer» under «Kontrollpanel» i din WordPress-adminkonto. Her kan du sjekke om det er noen tilgjengelige oppdateringer og installere dem med bare noen få klikk. Når det gjelder plugins, kan du bruke samme metode for å oppdatere dem.

Wordpress kontrollpanel oppdateringer

 

3. Sikkerhetskopier WordPress-siden regelmessig

Regelmessig sikkerhetskopiering av WordPress-nettstedet ditt er viktig for å beskytte innholdet ditt og unngå tap av data. Hvis noe skulle gå galt, som ved et hackerangrep eller tekniske problemer, kan du enkelt gjenopprette nettstedet ditt til en tidligere fungerende versjon hvis du har en sikkerhetskopi.
Det er flere måter å sikkerhetskopiere WordPress-nettstedet ditt på, noe går på at du faktisk har sikkerhetskopien på ditt webhotell.

En av de enkleste metodene er å bruke en plugin som f.eks «UpdraftPlus«. Med dette pluginet kan du planlegge automatiske sikkerhetskopier og lagre dem på et eksternt sted, som f.eks Dropbox eller Google Disk. Pass på at du regelmessig tester gjenopprettingsprosessen for å sikre at sikkerhetskopiene dine fungerer som de skal.

Updraftplus

 

4. Optimaliser bildestørrelser for raskere lastetider

En av de vanligste årsakene til en treg WordPress-side er store bildestørrelser. Store bilder tar lengre tid å laste, noe som kan føre til at besøkende forlater nettstedet ditt før de i det hele tatt har sett det. For å optimalisere bildestørrelsene dine kan du bruke en bildekomprimerings plugin som f.eks «Smush» eller «ShortPixel«. Disse pluginene reduserer bildestørrelsen uten å miste for mye kvalitet.

Det er også viktig å bruke riktig bildeformat for ulike typer bilder. For fotografier og komplekse bilder er JPG-formatet vanligvis best, mens PNG-formatet fungerer godt for bilder med gjennomsiktig bakgrunn eller grafikk. Sørg også for å bruke riktige dimensjoner for bildene dine, slik at de ikke trenger å skaleres ned eller opp på nettstedet.

Smush Shortpixel

 

5. Administrer og rydd opp søppel i WordPress-databasen din

WordPress-databasen kan fort bli overbelastet med unødvendig søppel som kan påvirke ytelsen til nettstedet ditt. Dette inkluderer gamle innleggsrevisjoner, spam-kommentarer og midlertidige data fra fjernede plugins. Ved å rydde opp i WordPress-databasen regelmessig, kan du optimalisere ytelsen og forhindre at den blir for stor.
Det finnes flere plugins som kan hjelpe deg med å rydde opp i WordPress-databasen, som f.eks «WP-Optimize» eller «WP-Sweep«. Disse pluginene gjør det enkelt å fjerne unødvendig søppel med bare noen få klikk. Husk alltid å sikkerhetskopiere databasen før du gjør endringer for å unngå utilsiktet tap av data.

WP-Sweep WP-Optimize

 

6. Bruk profesjonelle for å spare tid og sikre riktig vedlikehold

Det siste og sjette tipset går faktisk ikke på hvordan du vedlikeholder wordpress siden din, men hvor du skal spørre deg selv om du faktisk har tid til nettopp dette?

Hvis du ikke har tid eller tekniske ferdigheter til å vedlikeholde WordPress-siden din selv, kan det være verdt å vurdere å bruke en profesjonell WordPress-vedlikeholdstjeneste som f. eks en av våre tre driftstjeneste pakker. Disse tjenestene tar seg av alt fra oppdateringer og sikkerhetskopier til ytelsesoptimalisering og sikkerhetsskanninger.

Ved å ta i bruk en profesjonell WordPress-vedlikeholdstjeneste kan du være sikker på at nettsiden din er i trygge hender og at alt vedlikehold blir utført på riktig måte.

Dette frigjør tid for deg til å fokusere på andre viktige oppgaver, som å lage innhold og promotere nettstedet ditt. Samtidig som du fortsetter å eie nettsiden og dets innhold, i motsetning til andre lukkede nettside plattformer, hvor alt arbeidet ditt kan forsvinne i det du slutter å betale dem eller de ønsker å gjøre endringer.

 

Konklusjon

Å utføre effektivt vedlikehold på WordPress-siden din er avgjørende for å sikre at den kjører jevnt, er sikker og gir en optimal brukeropplevelse.

Ved å følge de 6 tipsene vi har delt i denne artikkelen, kan du sørge for at WordPress-siden din er i toppform.Husk å regelmessig oppdatere WordPress og dets plugins, sikkerhetskopiere nettstedet ditt, optimalisere bildestørrelser for raskere lastetider og rydde opp søppel i WordPress-databasen din.

Hvis du ikke har tid eller ferdigheter til å gjøre alt dette selv, bør du vurdere å bruke en profesjonell WordPress-vedlikeholdstjeneste.

Så ikke nøl – sørg for at du tar alle nødvendige skritt for effektivt vedlikehold av WordPress-siden din i dag!

Ønsker du varsel om slike innlegg og ekslusive tilbud?

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Skroll til toppen